Pelikone.fi

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät tietoa useimmista polttavista kysymyksistä, joita käyttäjät ovat esittäneet. Jos nämä eivät vastaa sinun kysymykseesi, niin lähetä meille sähköpostia osoitteeseen admin(at)pelikone.fi.

Näytä kaikki vastaukset / Piilota kaikki vastaukset

 1. 1. Yleistä

  Minulla on ongelma, kenelle kerron siitä?

  Jos sinulla on kysyttävää jostakin Pelikoneeseen liittyvästä, niin voit ottaa yhteyttä ylläpitoon sähköpostilla osoitteessa admin(at)pelikone.fi tai pienemmissä kysymyksissä esimerkiksi käyttäjään Bob. Bob on sympaattinen kaveri. Ylläpitäjän tunnistat vihreästä hirviöstä avatarkuvassa tai "Ylläpitäjä" tekstissä profiilin "Status" kohdassa.

 2. Mikä on ylläpitäjä?

  Ylläpitäjät pitävät huolta Pelikoneesta. Yleensä muutokset tai sivuille ilmestyvät ilmoitukset ovat ylläpitäjien tekemiä. Kaikki Pelikoneen ylläpitäjät kuuluvat henkilökuntaan. Ylläpitäjän tunnistat vihreästä hirviöstä avatarkuvassa tai "Ylläpitäjä" tekstissä profiilin "Status" kohdassa.

 3. Ylläpitäjäksi esittäytyvä henkilö haluaa tietää tunnukseni ja/tai salasanani.

  Jos saat sähköpostin Pelikoneelta on loppuosa aina (at)pelikone.fi. Lisäksi Pelikoneen ylläpito ei koskaan kysy salasanaasi. Älä siis luovuta salasanaasi kenellekään.

 4. Miten pääsee ylläpitäjäksi?

  Ylläpitäjät ovat henkilöstöön kuuluvia henkilöitä, joten käyttäjä ei voi päästä ylläpitäjäksi.

 5. Lapseni pelaavat usein Pelikoneessa ja haluaisin lisätietoa palvelusta.

  Suosittelemme kaikkia vanhempia lukemaan Tietoa vanhemmille -osion. Siellä selitetään kattavasti Pelikoneen materiaalista ja valvonnasta.

 6. Onko sivulle rekisteröityminen pakollista?

  Ei ole. Pelikoneessa voi helposti pelata nettipelejä myös rekisteröitymättä. Jos haluat kuitenkin esimerkiksi lähettää viestejä muille pelaajille, kirjoittaa kommentteja tai valita hahmon itsellesi niin sinun on rekisteröidyttävä. Myös jotkin pelit voivat vaatia rekisteröitymistä erikseen itse peliin.

 7. Rekisteröidyin, mutta en saanut aktivointiavainta sähköpostiini.

  Tarkista sähköpostistasi myös roskapostilaatikko. Jotkut roskapostisuodattimet saattavat estää esimerkiksi kaikki automaattisesti lähetetyt viestit. Jos viestiä ei löydy sieltäkään, voit olla yhteydessä ylläpitoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: admin(at)pelikone.fi

 8. Mikä on musta lista?

  Mustalla listallasi oleva käyttäjä ei voi kirjoittaa sinulle viestejä. Näin voit itse puolustautua mahdollisia epätoivottuja viestejä vastaan. Lisää käyttäjä mustalle listallesi hänen profiilinäkymässään olevasta napista. Musta lista toimii vain rekisteröityneillä käyttäjillä.

 9. Miten hahmoni voi poistaa?

  Emme haluaisi menettää yhtään kaveria, mutta jos haluat poistaa hahmosi ja nimimerkkisi Pelikoneesta, niin lähetä poistopyyntö osoitteeseen admin(at)pelikone.fi. Ilmoita viestissä hahmosi nimi ja selkein sanoin se, että haluat poistaa hahmosi. Lähetä viesti siitä osoitteesta, joka on merkitty Pelikoneen käyttäjällesi. Jos haluat tuhota käyttäjäsi, niin tuhottua käyttäjää ei voi palauttaa takaisin Pelikoneeseen vaan menetät kaikki viestisi, kaverilistasi sekä suosikkipelien listasi.

 10. Mitä ovat tasot?

  Käyttäjä saa pisteitä tekemällä erilaisia asioita, saamalla saavutuksia ja pelaamalla pelikoneessa. Mitä enemmän pelaajalla on pisteitä sitä korkeammalle tasolle käyttäjä nousee. Pelikoneessa on tällä hetkellä yhdeksän eri tasoa. Tasot ja niille vaadittavat pistemäärät ovat Aloittelija 0 pistettä, Harjoittelija 100 pistettä, Aktiivinen 300 pistettä, Pelaaja 600 pistettä, Veteraani 1000 pistettä, Ekspertti 1500 pistettä, Tähti 2200 pistettä, Legenda 3000 pistettä ja Eeppinen 6000 pistettä,

 11. 2. Nettipelit ja Arkisto

  Mitä pelejä Pelikoneen Nettipelit pelit ovat?

  Pelikoneen nettipelit ovat pääsääntöisesti selaimessa pelattavia ilmaisia HTML5 -pelejä. Ne toimivat kaikilla moderneilla selaimilla. Aiemmin Nettipelit olivat Flash -pelejä, mutta Flashin tuki loppui vuoden 2020 loppupuolella selaimissa. Kaikki Flash –pelit siirrettiin vuoden 2020 lopulla erilliseen Arkistoon. Niiden pelaamiseen tarvitset Flash soittimen ja mahdollisesti vanhemman selaimen, jossa Flashin käyttöä ei ole vielä estetty. Vanhentuneiden ohjelmistojen käyttö on aina tietoturvariski. Pelikoneessa on myös muutama JAVA- ja Unity -liitännäistä käyttävä peli, mutta näissä tapauksissa asiasta on aina ilmoitettu pelin kuvauksessa.

 12. Kun koitan pelata jotakin nettipeliä, niin peli ei toimi.

  Yleisin syy pelin toimimattomuuteen on Flash –soittimen puuttuminen tai toimimattomuus.

  Toinen hyvä keino on koittaa ladata sivu uudelleen tai käynnistää selain uudelleen.

  Ruutu jää mustaksi: Yleisimmät syyt mustaan ruutuun ovat joko jokin mainoksia estävä ohjelma tai liian korkeat internetin turva-asetukset. Jos koneellasi on mainoksia estävä ohjelma, niin koita joko ottaa se pois päältä pelin ajaksi tai ohjelman asetuksista sallia Pelikoneen mainokset. Jos taas internetin turva-asetukset ovat liian tiukat, niin vaihda turvatasoa vaikka väliaikaisesti pienemmälle tai säädä turvaohjelman asetuksia ja kokeile pelata jotakin peliä. Emme kuitenkaan suosittele jättämään turva-asetuksia pienemmälle tasolle, ellei käyttäjä tiedä tarkalleen mitä tekee.

  Jos sinulla on mahdollisuus kokeilla peliä jollain toisella internet selaimella, niin kokeile myös sitä.

 13. Pelin yhteydessä minulle tulee ilmoitus että olen voittanut jotain ja minua pyydetään ottamaan yhteyttä.

  Yleensä voittoilmoitukset ovat suosittu tapa markkinoida jotakin internetissä. Voit siis omalla vastuullasi selvittää mistä on kyse, mutta yleensä jotakin koitetaan myydä. Huomaa myös, että jos voittoilmoitus on esimerkiksi "Olet miljoonas pelaaja!" ja peliä onkin pelattu vaikka 2 000 000 kertaa, niin kyseessä on varmasti mainos.

 14. Miten pelejä voi lähettää?

  Ennen käyttäjät pystyivät lähettämään pelin itse lähetyssivulta. HTML5 -sisällöissä tarvitaan usein kuitenkin useampi tiedosto että peli toimii. Jos sinulla on peli, jonka haluat sivustolle, niin ota yhteyttä ylläpitoon admin(at)pelikone.fi.

 15. Joissain peleissä minulta pyydetään uutta sisäänkirjautumista.

  Jotkut pelit voivat sisältää moninpelin tai jonkun tavan tallentaa peli nimimerkille. Sisäänkirjautuminen voi olla vain tapa säilöä hahmosi pelin sisällä.

  Hedelmäpelit taas ovat pelejä, jotka toimivat täysin eri osiossa muun Pelikoneen kanssa. Ne tarvitsevat kirjautumisen, jotta voit tallentaa tilanteesi ja saada voittorahat pidettyä pelihahmollasi. Siksi normaali kirjautuminen Pelikoneeseen ei riitä Hedelmäpelit -osiossa.

 16. Pelatessani peliä nuolinäppäimillä, kuvaruutu pomppii ylös ja alas.

  Tämä johtuu siitä, että internetselain on aktiivisena pelin sijaan, jolloin näppäimistökomennot koskevatkin selaimen toimintaa eivätkä pelin. Klikkaa kerran peliä, niin peli aktivoituu ja ongelman pitäisi poistua. Sama koskee sitä, jos välilyöntiä painamalla kuva hyppää alaspäin.

 17. 3. MMO-pelit

  Mitä ovat MMO-pelit?

  MMO-pelit ovat pelejä, joissa pelataan muiden pelaajien kanssa moninpelimaailmassa. Jokaisella MMO-pelillä on omat käyttöehdot sekä säännöt esimerkiksi ikärajoista. Lisätietoa eri MMO-peleistä löydät kunkin pelin omasta ohjeosiosta.

  4. Hedelmäpelit

  Mitä ovat Hedelmäpelit -osion pelit?

  Pelikoneessa hyvin suosittu Slottis -hedelmäpelikokoelma joutui ikävään tilanteeseen Flash -tuen loppuessa vuoden 2020 lopulla. Sen tilalle lanseerasimme yhteistyökumppanin kanssa Hedelmäpelit -osion. Sieltä löytyy tunnettuja kansainvälisiä nettikasinopelejä ilmaisversioina, jolloin käyttäjän ei tarvitse pelätä menettävänsä hurjia summia rahaa. Pelaaminen on ilmaista, osiossa voi ostaa leikkipelimerkkejä oikealla rahalla pelaajan halutessa, mutta peleistä ei ikinä saa rahavoittoja. Lisätietoja löydät Hedelmäpelit -osion omasta ohjeistuksesta.