Pelikone.fi

Tämä ohjeistus on tarkoitettu Pelikoneessa pelaavien lasten vanhemmille. Jos sinulla on lapsia ja he pelaavat Pelikoneessa, suosittelemme lukemaan hieman lisätietoa sivustostamme.

Pelit

Pelikoneessa pelattavat pelit ovat pääasiassa Flash ja HTML5 –pelejä. Nämä teknologiat mahdollistavat pelien vaivattoman luomisen ja helpon ja nopean pelaamisen. Koska Pelikoneeseen voi kuka tahansa lähettää pelejä, on Pelikoneessa valvontajärjestelmä ja kaikki Pelikoneeseen lähetetyt pelit tarkistetaan ennen niiden hyväksymistä ja julkaisua sivustolla. Jos tästä huolimatta jossakin pelissä esiintyy mielestäsi epäsoveliasta materiaalia, niin voit ilmoittaa sen pelisivulla löytyvästä "Ilmianna sopimaton peli" -linkistä tai lähettämällä meille ilmiannon suoraan osoitteeseen: admin(at)pelikone.fi.

Pienille lapsille täysin sopivat pelit löytyvät "Lasten pelit" kategoriasta.

MMO-pelit -osion pelit ovat pelejä, jotka toimivat täysin eri sivustoilla muun Pelikoneen kanssa ja tulevat eri palveluntarjoajilta. Ne tarvitsevat usein oman kirjautumisen, eikä normaali kirjautuminen Pelikoneeseen useassa tapauksessa riitä. MMO-peleillä on olemassa palveluntarjoajan oma säännöstö, koska usein MMO-peleissä pelaaja voi myös halutessaan ostaa rahalla etuja tai lisäosia peliin. MMO-pelien tiedot löytyvät pelien omista käyttöehdoista ja pelien tieto-osioista.

Ladattavat pelit ovat suoraan tietokoneen kovalevylle ladattavia pelejä. Ladattavat pelit ovat monimutkaisempia kuin perinteiset internet selaimessa pelattavat pelit ja siksi suurikokoisempia. Koko version avaaminen myös maksaa toisin kuin normaaleissa selaimessa pelattavissa nettipeleissä. Jokaista ladattavaa peliä voi kokeilla tunnin ajan täysin veloituksetta.

Poletit ovat Pelikoneessa käytössä oleva virtuaalivaluuttaa. Poletteja voi ostaa verkkopankkiostona tai tekstiviestillä. Poletteja voi käyttää pelaamiseen tai Pelikoneessa hahmoeditorissa. Hahmoeditorissa on myös ilmaisia vaatteita. Keskustele lapsesi kanssa pelisäännöistä tekstiviesteillä maksettavien palveluiden käytöstä. Poletteja tai poleteilla ostettavia pelimerkkejä ei voi vaihtaa takaisin rahan arvoiseksi sisällöksi tai rahaksi.

Ikärajoitukset ja lapsille sopimaton sisältö

Pelikoneessa ei ole käyttöikärajoituksia, jos käyttäjä ei ole rekisteröitynyt. Rekisteröityneiden käyttäjien tulee olla yli 13-vuotiaita tai heillä tulee olla vanhempien lupa pelata. Lapsella on mahdollisuus pyytää lupaa sähköpostilla vanhemmiltaan rekisteröitymisen yhteydessä. Koska pyrimme pitämään pelivalikoimaamme mahdollisimman kattavana, voi sivustolla olla myös pienille lapsille sopimattomia pelejä. Tällaisia pelejä voi esiintyä erityisesti Ammuntapelit, Action-pelit, Sotapelit ja Tuhmat pelit -kategorioissa. Pyrimme pitämään näihin kategorioihin kuuluvat pelit esillä vähemmän näkyvästi ja niitä ei esimerkiksi lisätä etusivun suositeltaviin peleihin ilman varoitustekstiä pelin kuvauksessa. Lisäksi valvomme sivustoa ja pyrimme poistamaan omatoimisesti epäsoveliaat pelit, jos sellaisia meille lähetetään. Tutkimme myös jokaisen tapauksen mikäli saamme käyttäjältä ilmoituksen sopimattomasta pelistä. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että viime kädessä valvontavastuu lapsen internetin käytöstä on vanhemmilla.

Keskustelut

Pelikoneessa on mahdollista käyttää keskusteluun pelikommentteja tai käyttäjien välisiä viestejä. Mihinkään edellä mainituista ei voi kuitenkaan kirjoittaa kommentteja, ellei ole kirjautunut sisään Pelikoneeseen. Näin voimme tarvittaessa puuttua erilaisilla rangaistuksilla mm. epäasiallisiin keskusteluihin sekä mahdolliseen kiusaamiseen.

Pelikommentteja valvotaan jälkikäteen ja niistä poistamme törkeydet sekä sensuroimme valitsemamme sanat. Pelikoneessa on kuitenkin tuhansia pelejä ja emme voi kattavasti valvoa kaikkia pelikommentteja. Siksi pelikommentteihin pääsee käsiksi vain avaamalla niille tarkoitetun välilehden pelin yhteydessä. Lasten pelit -kategoriassa ei ole mahdollista lähettää tai lukea pelikommentteja.

Käyttäjäviestit jakautuvat kahteen osaan: yksityisiin viesteihin, joita ylläpito ei näe ja seinäviesteihin, jotka kaikki näkevät. Esimerkiksi kiusaamistapauksessa käyttäjä voi lisätä kiusaajan mustalle listalle, jolloin hän ei voi enää lähettää käyttäjälle viestejä. Saamme tarvittaessa myös yksityiset viestit luettua, jos on esimerkiksi syytä epäillä rikollista toimintaa. Jos lapsenne kertoo Pelikoneessa tapahtuvasta epäilyttävästä toiminnasta, ilmoittakaa meille asiasta sähköpostilla pikimmiten osoitteeseen: admin(at)pelikone.fi

Samaan sähköpostiosoitteeseen voitte myös esittää kysymyksiä sekä parannusehdotuksia turvallisuuden lisäämiseksi.