Pelikone.fi

Rekisteröidy käyttäjäksi niin voit lähettää nettipelejä Pelikoneeseen muiden pelattavaksi.

Pelien lähetysohjeet:

Vaihe 1

Pelikoneessa melkein kaikki pelit ovat Flash -pelejä. Pelikoneeseen voi lähettää itse Flash pelejä, mutta esimerkiksi Shockwave, Java, Unity tai HTML5 -pelit vaativat ylläpitäjien tarkistuksen ennen lähetystä. Jos haluat lähettää jonkun muun kuin Flash -pelin, niin ota yhteyttä Pelikoneen ylläpitoon sähköpostilla: admin(ät)pelikone.fi.

Ennen pelin lähetystä, varmista että peliä saa jakaa vapaasti tai että sinulla on lupa pelin tekijältä jakaa peliä. Varmista että pelin lähettäminen Pelikoneeseen ei riko tekijänoikeuksia.

Pelin tulee olla yksi .swf-tiedosto, joka sisältää kaiken tarvittavan ja käynnistyy ilman parametreja. Tiedoston tulee löytyä tietokoneeltasi tallennettuna, esimerkiksi linkit eivät toimi. Useiden pelien .swf tiedostot saa helposti ladattua esimerkiksi pelien valmistajien sivuilta. Voit myös asentaa selaimeesi Flash -tiedostojen tallennusohjelman, jos tiedät että peliä saa levittää, mutta tiedostoa ei ole saatavilla helposti tallennettavassa muodossa.

Vaihe 2

Tällä sivulla voit vaihtaa peli-ikkunan kokoa. Huomaa, että maksimikoko on 728 pikseliä niin vaaka-, kuin pystysuunnassa. Taustaväri on oletusasetuksena musta, mutta tarkista peli esikatselussa. Joissain peleissä ei ole omaa taustaa tai musta saattaa esimerkiksi peittää pelihahmon. Kokeile kuitenkin aina ensin vakiota ja vaihda taustaväria tarpeen mukaan.

Mikäli sinulla ei ole esikatselukuvaa pelistä, on nyt hyvä mahdollisuus ottaa pelistä kuvakaappaus. Kuvakaappauksen voit tehdä siihen tarkoitetulla ohjelmalla tai painamalla näppäimistön oikeasta ylälaidasta löytyvää ”Print Screen” nappia. Liitä kuvakaappaus johonkin kuvanmuokkaus ohjelmaan (esimerkiksi Paint) ja rajaa pelikuvasta mielestäsi sopiva kohta, joka kuvaa peliä hyvin. Tallenna kuvakaappaus .PNG tiedostomuotoon. Kuvakaappausta pyydetään seuraavalla sivulla.

Vaihe 3

Kuvakaappaus (any size):

Liitä tähän kuva pelistä.

Otsikko:

Anna pelin nimi. Muista aina kirjoittaa pelin nimi juuri tekijän antamalla tavalla. Nimeä ei esimerkiksi kirjoiteta pelkillä pienillä kirjaimilla, ellei tekijä ole niin tarkoittanut.

Valitse pelille sopiva kategoria:

Pelin voi lisätä ainoastaan yhteen kategoriaan, joten valitse sitä parhaiten kuvaava kategoria. Esimerkiksi pelisi voisi hyvin sopia Arcade-kategoriaan, mutta Lastenpelit tai Nostalgiapelit kuvaa sitä vielä paremmin.

Tagit:

Tagit ovat peliin liittyviä sanoja, joilla hakukone löytää pelin Pelikoneesta. Mitä paremmat tagit pelillä on, sitä paremmin haku sen löytää. Esimerkiksi jos kyseessä on ammuntapeli jossa sankari on nimeltään Jack ja hän seikkailee luolassa, niin tageiksi voi pistää ”ammu shoot ammuntapeli jack luola cave adventure”. Näin peli on helpompi löytää, jos käyttäjä ei muista pelin nimeä tai haluaa vain pelata jotain ammuntapeliä ja hakee sanalla ”ammu”.

Kuvaus:

Kerro kuvauksessa pelin idean lyhyesti ja mahdollisimman hyvin peliä kuvaavasti. Kuvauksessa on myös hyvä antaa pelin pikaohjeet. Erityisesti jos pelissä on oudot näppäimet tai muuta vastaavaa, on tärkeää lisätä tiedot niistä kuvaukseen.

Pelin kehittäjä:

Kerro halutessasi pelin kehittäjän nimi tai nimimerkki. Joissain tilanteissa pelin kehittäjä haluaa näkyvyyttä ja kehittäjän tulee lukea tässä kentässä. Muista, että jos olet vain lähettänyt pelin, et ole sen kehittäjä.