Pelikone.fi

Flash-tuen loppuminen

Mikä on Flash ja mikä on HTML5?: Flash on Adoben kehittämä erillinen liitännäinen nettiselaimeen, joka pystyy näyttämään Flash sisältöjä käyttäjälle internetsivustoilla. Flashilla on tehty sisältöä internettiin pelien, animaatioiden tai yleisesti graafisten elementtien muodossa jo 90-luvun lopulta lähtien. Flash sisältöä käytettiin niin paljon, että siltä oli melkein mahdoton välttyä internetissä 2000-luvun puolivälissä. HTML5 on uudempi teknologia, joka on pitkälti korvannut Flashin internetsivustoilla ja sen etu on se, että toisin kuin Flash, HTML5 toimii myös mobiiliselaimilla eikä vaadi erillistä liitännäistä.

Miksi Flashista luovutaan?: Pohjimmaisena syynä tähän on Flashin sopimattomuus nykyiseen mobiilipainotteiseen maailmaan ja siksi Flashin kehittäjä Adobe ei enää jatka Flashin kehitystä. Flashissa on perinteisesti ollut vuosien varrella joitain tietoturvariskejä ja näihin ei enää tule korjauspäivityksiä tulevaisuudessa. Siksi selainvalmistajat eivät halua ottaa riskejä ja estävät Flashin käytön nettiselaimissaan.

Miten voin pelata suosikkipelejäni tulevaisuudessa?: Jonkunlaisia ratkaisuja todennäköisesti tulee tulevaisuudessa joilla Flash-pelejä voi vielä pelata, mutta toistaiseksi olemme selainvalmistajien armoilla. Kaikki Pelikoneen Flash-pelit siirtyvät "Arkistoon" josta ne kaikki edelleen löytyvät. Lisäksi pyrimme korvaamaan suosituimmat pelimme joko suorilla HTML5 käännöksillä tai vastaavilla HTML5 peleillä. Useimmista suosituimmista peleistä löytyy jo uudet HTML5 versiot Pelikoneessa. Ohessa muutama esimerkki:

Bubble Shooter 3
Mahjong Connect
Kris Mahjong

Toimiiko Slottis edelleen?: Slottis toimii vain jos käyttäjällä toimii Flash. Slottis on niin suuri kokonaisuus, että valitettavasti sen kääntäminen HTML5 muotoon ei ole mielekästä. Luultavasti Flash sisällön katsomiseen tulee jokin ratkaisu tulevaisuudessa, jolla myös Slottiksen saa toimimaan. Jos ilmaiset hedelmäpelit kiinnostavat, niin Slottiksen kaveriksi on hankittu yhteistyökumppani, jonka koko ilmaishedelmäpelien kirjasto löytyy osoitteesta: https://pelikone.fi/hedelmapelit

Tämähän on ihan tyhmä muutos: Meidänkin mielestä Flash tuen lopettaminen on todella valitettavaa. Pelikone.fi on toiminut jo vuodesta 2007 pääasiassa Flash pelien kotina. Iso osa internetin historiasta jää käyttäjien ulottumattomiin ellei käyttäjä tee jonkinlaista kikkailua Flash sisällön nähdäkseen. Täytyy kuitenkin ymmärtää samalla, että kehitys kehittyy ja HTML5 on nykymuodossaan jo oiva teknologia korvaamaan vanhan sotaratsun. Ilmaiset selainpelit eivät katoa mihinkään ja Pelikone.fi tarjoaa teille myös jatkossa monipuolista pelattavaa sekä vanhat klassikot. Kaikki oma ja yhteistyökumppaniemme kehitys keskittyy HTML5 teknologiaan ja vaikka jotkut Flash klassikot jäävät vähemmälle käytölle, niin teemme kovasti töitä että keksimme teille tulevaisuuden klassikoita pelattavaksi.